Videoproduktion – hvorfor?

Video har i de seneste år været et af de mest knivskarpe medier ifm. markedsføring – ikke mindst viral markedsføring. Ikke desto mindre er der overraskende få virksomheder og organisationer, der har taget denne mulighed til sig indtil videre. Derfor anbefaler vi, at du overvejer videoproduktion og hopper på lyntoget, inden din konkurrent gør det.

Alle har brug for video

Video bliver i dag brugt i stigende og større omfang, og det er et af de allermest eftertragtede medier. Hvad enten du vil reklamere for dit produkt eller service, eksponere dig selv som ekspert inden for dit fagområde, komme med en uddybende guide til dine kunder, eller noget helt fjerde, så er der behov for video, hvis du vil have en ærlig chance for at følge med markedets udvikling.

Vi hælder nemlig mere og mere til video frem for tekst, når vi skal finde information på nettet. Der er en rigtig god grund til, at YouTube er en af de absolut største søgemaskiner på nettet, hvor folk (inklusiv dine kunder) dagligt søger information eller hjælp i forbindelse med en given problemstilling. Og hvem vil du helst have, de skal finde, når de søger – dig, eller din konkurrent?

Igen må vi understrege vigtigheden af video samt vigtigheden af en god og kompetent videoproduktion, så din video udstråler professionalisme, da dette er en afgørende faktor, når der skal skabes tillid og kunderelationer.

Statistikkerne har talt – Onlinevideo virker

Der findes et utal af overvejende argumenter for, hvorfor du bliver nødt til at have video som en integreret del af din markedsføring. Ikke desto mindre vil vi også meget gerne kaste lys over de helt lavpraktiske og håndgribelige tal og statistikker, som diverse undersøgelser har bragt frem.
Disse resultater er i sig selv slagkraftige argumenter for, at du ikke må gå glip af onlinevideo:

0%

af alle danskere på nettet ser online videoindhold (kilde: xstream).

0 timers video

En gennemsnitsperson ser 17 timers video om måneden via computer og/eller mobil (kilde: comScore).

0%

af erhvervsfolk foretrækker video frem for tekst på websites (kilde: Forbes).

0%

er mere tilbøjelige til at købe et produkt online, efter de har set en video om produktet (kilde: ComScore).

0%

af erhvervsfolk ser ugentligt arbejdsrelaterede videoer på andre virksomheders websites (kilde: Forbes).

0%

ser gerne en 2 minutters produktvideo, inden de foretager et køb af produktet (kilde: MarketingCharts.com).

0%

af adspurgte handlende siger, at de har besøgt en webshop eller en fysisk butik på grund af en video, de har set (kilde: ReelSEO).

0 gange større

Hvis du vil på første side i Googles søgeresultater, så er der 50 gange større chance for succes, når du bruger video frem for almindelig tekst (kilde: Forrester research).

0%

I 2020, vil online videoer udgøre mere end 80% af alle forbrugeres internet trafik (85% i USA)(kilde: Cisco).

Hvilken type video har jeg brug for?

Videoproduktion er ikke en generel størrelse – tværtimod. Det er meget forskelligt, hvilken type video og hvilke redskaber der virker for lige netop din virksomhed i forhold til andre typer virksomheder/brancher.
I forlængelse heraf vil vi også nævne, at den helt rigtige video til din virksomhed ikke nødvendigvis er lig et stort budget. I mange tilfælde skal der ikke det helt store til, førend videoen indeholder lige præcis det, der er nødvendigt, for at din video og dit budskab fungerer optimalt.

Nedenfor ser du eksempler på, hvilke typer af video og videoproduktion der fungerer for diverse virksomhedstyper. Du kan med fordel hoppe direkte til den virksomhedstype, som stemmer mest overens med din virksomhed. Finder du ikke et lignende match i listen, så tag endelig kontakt til os, så vi sammen kan finde en løsning og rådgive dig på bedst mulig vis.

Produktionsvirksomheden – industri

En profilfilm kan vise produktionsmetoder, maskiner, kapacitet og menneskene bag håndværket eller produkterne. Og frem for alt giver det et enestående indblik i, hvilke typer opgaver virksomheden er i stand til at løfte samt hvordan. Det hele bliver fortalt kort, enkelt og forståeligt.

Fødevarevirksomheden

Her handler det om, at få videoen til at appellere optimalt (food appeal). Som seer af en fødevarefilm skal vi få lyst til at tage en bid af filmen, inden den er færdig. Fødevarer kan være noget af det sværeste at få til at fremstå indbydende, hvis man ikke har 100 % styr på redskaberne og metoderne i en kompetent videoproduktion. Lys og farver er bl.a. meget vigtige for at opnå den eftertragtede food appeal.

En oplagt måde at påvirke modtageren på er at lave en inspirerende film, der demonstrerer, hvordan et produkt kan tilberedes og bruges i forskellige retter. I eksemplerne herunder ser vi blandt andet en kok fra Tulip, der tilbereder forskellige retter samt en slagtermester, der fortæller den personlige historie om tilberedningen af et bestemt stykke kød. Seeren skal have noget at relatere til og forholde sig til.

Konsulenten

Som konsulent er den personlige kontakt uhyre vigtig og afgørende for tilliden og relationen. På videosiden er det derfor oplagt at lave en personlig video, hvori du taler direkte til seeren og på den måde fortæller om dine ydelser og holdninger. Seeren af videoen har på den måde rigtig god mulighed for at se dig i øjnene og vurdere din personlighed og dine evner. Samtidig giver den personlige oplevelse dig et massivt forspring i forhold til din konkurrent, der kun bruger tekst og billeder. Dette gælder i øvrigt alle virksomhedstyper.

Foredragsholderen

Det kan være svært at vælge den rigtige foredragsholder, og tit foretages der et sikkert valg af en person, man kender i forvejen. Derfor er det helt essentielt, at du, som foredragsholder, giver dine onlinebesøgende noget at vurdere dig på. Det kan f.eks. være en teaser, der viser, hvad dine foredrag indeholder og byder på. Det kan også være et kort sammenklip af et par gode momenter fra nogle af dine tidligere foredrag blandet sammen med udtalelser og meninger fra publikummer efter foredraget. På den måde giver du din potentielle kunde en helt konkret idé om, hvad vedkommende får for sine penge, og du benytter dig tilmed af det effektive ”Social Trust”, hvor man bruger andres ord og udtalelser til at overtale kunden, da vedkommende dermed får en større tillid til dig og dit produkt eller service.

Håndværkeren

Tillid er en af de afgørende faktorer, når vi vælger håndværkere. Nye kunder kan have svært ved at vurdere en håndværksvirksomhed uden at møde menneskene bag. En profilvideo giver hurtigt et rigtig godt indblik i, hvem der står bag virksomheden og gør det dermed nemt for potentielle kunder at opbygge den nødvendige tillid, der skal til, for at et samarbejde af et sådant omfang kan fungere.

Servicekontrakt og tekniske løsninger

Driver du en virksomhed, der tilbyder en løbende servicekontrakt med kunderne samt en dertilhørende vagtordning, så kan det f.eks. være en kæmpestor fordel at lave et video opslagsværk, hvor kunden hele tiden kan finde svar og løsninger på givne problemstillinger. Dette skaber tillid og gør kunden i stand til at løse basale problemer selv. På den måde sparer I en vagtudkørsel, og kunden får gang i anlægget med det samme.
Det er præcis den type løsning, vi har lavet sammen med DeLaval, og som de har nydt godt af. Herunder kan du se et eksempel på en af videoerne, der afhjælper en specifik problemstilling.

Softwareudbyder

Softwareløsninger kan være meget komplekse at forstå for kunden, og præsentationen bliver ofte noget med skemaer og lister med specifikationer, som er svære at forholde sig til. Dette kan i værste fald betyde frafald i købsprocessen. Vi griber det an på en helt anden måde, f.eks. ved at lave en animationsfilm, som gør et stykke software til en løsning på et problem, forbrugeren kan forholde sig til. Her ser du et eksempel på en videoløsning, som vi har lavet for Leadtracker. Videoen gør det letforståeligt for den potentielle kunde, og på den måde skabes der en hurtig og effektiv forståelse af produktet, som fører til, at vedkommende føler behov for at handle.

IT virksomheden

Se med en uvidende og uforstående potentiel kunde kan IT branchen have et ry for at være grå, kedelig og nørdet. Med en professionel videoproduktion kan vi dykke ind bag facaden og fokusere på engagement, mennesker og løsninger. Det virker mange gange bedre end lange, tunge sider fyldt med fagudtryk, som kunden alligevel ikke forstår. Det gælder om at ramme lige midt i kundens behov og forståelse, og dette kan en video være yderst effektiv til.

Undervisning og kurser på nettet

Online kurser er en meget populær måde at blive klogere på. Vi suger alle sammen viden til os gennem video på nettet, og markedet er i hurtig vækst. Tilbyder du allerede fysiske kurser eller anden form for uddannelse, så overvej kraftigt hvilken gavnlig effekt det vil have, når du får lavet nogle gode og forklarende videoer, som du kan supplere med på nettet. Det kan være forlængelser af dine fysiske kurser, eller det kan være kurser og læringsforløb, som er enkeltstående og kun kan ses på din hjemmeside.
Vi hjælper dig også gerne men løsninger ifm. et website, der skal håndtere brugerne samt betaling og abonnementer.

Profilfilmen med de mange ansigter

Hvis du vil lave en generel præsentation af din virksomhed og hvad den tilbyder gøres det bedst med en profilfilm, og den kan være lavet på mange måde, vores første eksempel er en corporatefilm der fortæller om virksomheden Langhoff, deres produkter og processer.

En anden måde at gøre det på er som onlineslagteren grisogko.dk, her står slagtermesteren frem og sætter et personligt ansigt på virksomheden, så man som forbruger har større tillid til de mennesker der står bag webshoppen.

Sidste eksempel er lydstudiet Aros der har valgt en ren animeret videoproduktion, det giver mulighed for at lave et levende udtryk der fortæller hvem de er som virksomhed.

Kundeudtalelser på video skaber tillid til dig

Stort set alle virksomheder, fysiske såvel som online, benytter sig af referencer og kundeudtalelser, når de skal overbevise nye besøgende til at blive kunder. Disse udtalelser leveres i langt de fleste tilfælde i form af en tekst. Problemet med kundeudtalelser i tekstform er, at de lynhurtigt bliver upersonlige og drukner i mængden. Med en rigtig god og ærlig kundeudtalelse på video kan man skabe et helt andet udtryk, en tryghed, en personlighed og en nærhed, som simpelthen ikke kan leveres gennem tekst.

Når en af dine kunder udtaler sig positivt omkring dig og din virksomhed, og om hvor meget nemmere hverdagen er blevet, efter vedkommende har købt dit produkt, så sker der virkelig noget magisk mht. tilliden. Sådan en anbefaling er en af de absolut bedste måder at skabe troværdighed og tillid på, og nye kunder vil nemt kunne sætte sig ind i, hvad der bliver snakket om, og hvad du og din virksomhed kan gøre for netop dem.
Vi hjalp softwarevirksomheden Clean Manager med at skabe en film, som viser en kunde, der fortæller om, hvor glade de er for produktet og giver eksempler fra hverdagen. Dette kan deres nye, potentielle kunder forholde sig til, og vil derfor have en meget større tendens til rent faktisk at blive kunder hos virksomheden.

Muligheder med ethvert budget

Der er mange forskellige måder at gribe en opgave an på, og der vil oftest være en rigtig god mulighed for at fortælle netop din historie, inden for de fleste budgetter.

Tøv endelig ikke med at tage kontakt til os, så vi sammen kan tage en dialog og komme frem til et forslag om, hvordan video kan være med til at skabe resultater for netop din virksomhed. Grib telefonen og ring på 22 29 51 35 eller udfyld formularen herunder – så hører du fra os hurtigst muligt.

Vi ville elske at høre fra dig